wtorek, 13 października 2015

Pomysł na mirunę

Miruna należy do jednych z moich ulubionych ryb. Przygotowana w odpowiedni sposób smakuje wyśmienicie ! Ryby stanowią podstawowy składnik prawie każdej diety, a więc warto kombinować z różnymi smakami, by się nie zanudzić. Dziś chciałabym się z wami podzielić jednym z moich pomysłów na podanie tej ryby. Miruna przyrządzona w ten sposób zalicza się do bardzo niskokalorycznych dań.




Składniki:
filet z miruny
bazylia
świeża natka z pietruszki
koperek
pieprz i sól do smaku

Wykonanie:
Filet po obu stronach posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Rybę układamy na folii aluminiowej. Nakrywamy pierzynką z natki i koperku. Folię szczelnie zawijamy. Mirunę pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach.

Miruna idealnie smakuje podana z warzywami gotowanymi na parze lub ulubioną surówką :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz